انواع هموروئید

بواسیر چیست؟


5/2 سانتی‌متر انتهایی کولون (روده بزرگ) کانال مقعدی نامیده می‌شود. کانال مقعدی با شبکه‌ای از وریدهای کوچک که درست زیر پوست هستند، پوشیده می‌شود. فعالیت‌های معینی، از قبیل زور زدن برای بیرون راندن مدفوع (بخصوص موقع یبوست) یا نشستن طولانی مدت، ممکن است باعث بزرگی این وریدها بشود. 


این وریدهای بزرگ شده لایه‌های متورم بافتی را درست می‌کند که ما آنها را بواسیر می‌نامیم. مدفوع سخت ممکن است بواسیر را بیشتر تحریک کرده و آنها رااز کانال مقعدی بیرون براند. 


  انواع بواسیر 


دونوع بواسیر ممکن است ایجاد شود: 


بواسیر خارجی: 


دیده و احساس می‌شود (مانند لایه‌های نرمی بیرون از مقعد جایی که روده بزرگ باز می‌شود) آنها به ندرت باعث درد می‌شوند مگر این که لخته خونی داخل آنها شکل بگیرد. که در این صورت می‌توانند باعث درد ناگهانی و شدید شوند. 


بواسیر داخلی: 


به طور شایع به صورت خوشه‌هایی اطراف دیواره کانال مقعدی واقع می‌شوند. بواسیر ممکن است بعضی اوقات به بیرون گسترش یابد. معمولاً بدون درد است. ولی می‌تواند خونریزی کند و یا موجب ترشح موکوس (بلغم) شود. مسایل دیگری ممکن است علایمی شبیه به علایم بواسیر ایجاد کنند. یک شقاق (ترک خوردگی کانال مقعد که باید از بواسیر افتراق داده شود) ممکن است خودش را در کانال مقعدی ظاهر کند و باعث درد و خونریزی شود.



هموروئیدهاى داخلى از نظر شدت علائم به چهار درجه تقسیم مى شوند:


درجه اول: خونریزى بدون بیرون زدگى. 

درجه دوم: خونریزى همراه بیرون زدگى که خودبه خود جا مى‌رود.

درجه سوم: خونریزى به همراه بیرون زدگى که با دست جا مى‌رود.

درجه چهارم: خونریزى به همراه بیرون زدگى که با دست جا نمى‌رود.


هموروئیدهاى خارجى معمولاً به صورت یک برجستگى خارجى در بیرون ناحیه مقعد قرار داشته و اکثراً با درد و تورم همراه هستند.


درمان بواسیر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.